Andreas Stensholt
Andreas Stensholt (f. 1987) er Sjøbodkorets fjerde dirigent siden starten i september 1991. Andreas kom til oss sommeren 2017.

Andreas er for tiden dirigent i tre kor, nemlig Sjøbodkoret, Kor Kanel samt i vokalgruppa Let Go.

Han er også ansatt ved Greveskogen Videregående der han underviser i diverse musikkfag, blant annet dirigering.

Andreas har sin utdanning i dirigering fra Universitetet i Aberdeen der han avla mastereksamen i september 2015. Tidligere har han studert Musikkvitenskap ved UiO samt matematikk og PPU ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Han var imidlertid ikke lei av å studere og tok etter endt opphold i Aberdeen videreutdanning i komposisjon ved Norges musikkhøgskole. Ved musikkhøgskolen fortsetter han med videre dirigentstudier fra høsten 2017.

Noe av hans første erfaring som dirigent fikk han i Sjøbodkoret, der han selv sang fra 2005 til 2009, gjennom å få muligheten til å fungere som assisterende dirigent ved flere anledninger. Det største prosjektet han gjorde var sommeren 2008 da han stod for innstuderingen av repertoaret til Queen-showet
«The Show must go on» med Åge Steen Nilsen på Oseberg Kulturhus.
Han fikk sitt første egne kor i 2007, og har dirigert siden.

Ved siden av musikken er han også aktiv på diverse treningssentre i Vestfold og Østfold der han jobber som gruppeinstruktør i Les Mills-programmene Bodybalance og Bodypump.

 
 

Oppdatert 19.03.2019